Окислителни отровни езера

    Във връзка със сигнала на инж. Димитър Николов за окислителните езера, които са причинени от „Лукойл“ – Бургас, ОЗБГ, Константин Бачийски и инж. Николов направихме проверка на място, за да се уверим в истинността на думите му. От снимките и видеата ще добиете представа как сме тровени години наред.

    Окислителните езера се намират в местността пода, която е до град Бургас. В тази местност са изхвърлени десетки хиляди тона отрови, които са причина за респираторни заболявания на стотици, че може и на хиляди деца. Отровите са били изхвърляни в продължение на години.

    Проблемите, които създават тези отрови са няколко:
– отровите проникват в почвата и подпочвените води, и се разпространяват. Последиците са фатални за флора и фауна;
– отровите се изпаряват във въздуха, вятърът духа изпаренията към града и е налице тровене на бургазлии, придружено с отвратителна миризма;
– тези отрови достигат и до морето, отново с фатални последици за флора и фауна.

    Разказаха ни, че през седмицата има камиони, които идват и изхвърлят боклуци в едно от по-малките езера. Пречиствателната станция не работи и не би трябвало да се изхвърлят отровите, но се оказва, че не е така. Тровенето продължава, продължава и институционалното безхаберие. Ние, обществото, трябва да вземем мерки, за да спрем това тровене. Последиците са за всички нас: ние дишаме този въздух, ние се разхождаме в природата, нашите деца също. От нас зависи как ще се справим с огромния проблем!

    Една от причините град Бургас да е потънал в задушлива миризма през малките часове на денонощието са тези езера. Малкото езеро, което се вижда на клипа, според инж. Николов, е резултат от голямото. Тоест, отровите от голямото избиват през почвата и се е получило малкото езеро.

    Проблемът е огромен и може да доведе до екокатастрофа, ако вече няма такава. Ще бъдат алармирани институции, хора, медии и обществото. Не трябва да позволяваме на шепа хора и на шепа продажни управляващи да се разпореждат със здравето на стотици хиляди.

    Инж. Николов ще разкрие и схема за източване на пари – кражба. Става въпрос за милиони левове. при проверка от институциите лесно ще се установи истината. Говорим за обективна проверка, а не за проверка, обслужваща нечии интереси и проверка, която е резултат от корупция!

    Заедно за Бургас!

Остави коментар

avatar
wpDiscuz