Акция срещу бракониерите в езеро Вая

На 30 април от ОЗБГ подаваме сигнал на 112 за бракониери в Бургаско езеро. Езерото се намира на територията на община Бургас и по-известно със старото си наименование – езеро Вая.

Сигналът от 112 е предаден на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ и служители на агенцията се отзовават минути след това.

Извършваме съвместна акция от ОЗБГ, ИАРА и съмишленици. Това не е първото и няма да е последното мероприятие между организацията и агенцията. Акцията беше срещу бракониерите във Вая, а единият от членовете на ОЗБГ е и доброволец към ИАРА.

Бракониерите успяват да избягат, но извадихме 3 броя мрежи с обща дължина от близо 150 метра, които бяха поставени в работно положение. Уловът от 4 броя шаран и 1 брой таранка върнахме обратно във водата, а мрежите бяха иззети от ИАРА.

Акциите на ОЗБГ, съмишленици на организацията и ИАРА ще продължават, защото опазването на рибните ресурси е крайно наложително. Корупцията в различните институции „съдейства“ на бракониерите, но и това ще има край!

Вижте и обръщението на ОЗБГ в деня преди акцията, а с другите дейности на ОЗБГ, срещу бракониерите на риба, може да се запознаете от уебсайта ни.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x