Беззаконие, беззаконие, беззаконие в рибарското селище

Рибарското селище се намира в близост до град Бургас. За мнозина е известно като Ченгене скеле, а според документи местността Ченгене скеле е до рибарското селище и двете нямат нищо общо. В същото време, видно от кадастралната карта, рибарското селище се намира в местността Ченгене скеле. Истината е някъде там!

В рибарското селище съществуват не един или два проблема: незаконни постройки и незаконни постройки, разположени върху изключителна държавна собственост; съдебни спорове на кого принадлежи част от земята; казусът с бившата водолазна база, сега по-известна като „корабът“ и т.н. Най-големият проблем е местната власт в лицето на една партия, която управлява близо 15 години и е допуснала корупцията да прояде и рибарското селище. Отговор на въпроса защо институциите „са спели“ толкова дълго време – няма, но за причината всеки би се досетил.

Община Бургас в лицето на кмета Димитър Николов, РДНСКпрокуратура и други компетентни институции е крайно време да си изпълнят задълженията и да решат проблемите в селището. Могат да го направят, но дали ще поискат!

Репортажът с Радостина Живкова дава отговор на редица въпроси и разкрива още проблеми, които са обществена тайна.

От „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ ще продължим да работим по казуса, докато възтържествува законът, а не докато определени хора отново се облагодетелстват с помощта на местната власт и нейните измекярски институции.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x