Дарение на книги 2015

    Краят на 2014-та, член на ОЗБГ видял изхвърлени книги до контейнер за смет. Някои от книгите били неизползваеми, но другите ги прибрал. Така се роди и идеята за иницииране на кампания за събиране и даряване на книги. Като по този начин ще се запазят едни неща, толкова ценни, които в днешно време са почти забравени от младото поколение – книгите.

    Отправен беше апел към граждани да дарят книги, които имат намерение да изхвърлят. Веднага се отзоваха хора и за кратко време бяха събрани около 160 книги на различна тематика. Книгите бяха дарени на библиотеката към университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Пожеланието към библиотеката беше повече студенти да посещават този интелектуален кът, както и повече хора да допринасят за развитието му.

    ОЗБГ искрено благодари на хората, които предпочетоха да дарят своите книги вместо да ги изхвърлят. Също така се радваме, че събрахме толкова малко книги. Това означава, че гражданите не желаят да се разделят с тези източници на знания, а искат да си ги запазят. Но също така може и да означава, че сме събрали малко книги, защото хората вече са изхвърлили своите …

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x