Еднодневен семинар

В град Бургас се проведе еднодневен семинар за представителите на НПО-та. Темата беше „Насърчаване на гражданското участие и подобряване капацитета на местните общности за активно гражданско участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на местни политики и законодателство“.

Еднодневен семинар
Еднодневен семинар

На семинара се обсъждаха идеи за развитието на НПО-тата в Бургас, помощ от Община Бургас, по-добро общуване между сдруженията и Общината, проблеми, които имат НПО-тата и как могат да бъдат разрешени, възможности за повишаване на ролята на НПО в процеса на управление и развитие на общината.

Обсъжда се развитието и актуалното състояние на гражданското общество в Бургас, политики и мерки, реализирани от Община Бургас в сътрудничество с НПО и граждански организации. Под формата на кратка игра се направиха различни предложения, изтъкнаха се и други проблеми, свързани с бургаските НПО-та, както и евентуални начини за разрешаването им. Беше представен и план за „План за интегрирано развитие на община Бургас“.

На семинара присъстваха представители на ОЗБГ и на други сдружения, служители на Община Бургас, граждани и медии. Следващата среща е насрочена за средата на ноември.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x