EDWARD

За поредна година ОЗБГ взе участие в операция „Европейски ден без загинали на пътя“ /EDWARD/.

Операция „Европейски ден без загинали на пътя“, станала популярна с наименованието EDWARD /European Day Without A Road Death/, се организира мащабно и всеобхватно на национално ниво от Министерството на вътрешните работи на Република България за първи път през 2016 г. Инициативата е на ТИСПОЛ – Европейската мрежа на службите на пътна полиция, и е допълващо събитие към Европейската седмица на мобилността.

През 2016 г. и 2017 г. за ден без загинали на пътя бе определен 21 септември. През 2018 г. денят е 19 септември. Идеята е преди операцията всички участници в движението по пътищата да отделят малко време и дори само за няколко минути да помислят за рисковете, с които се сблъскват ежедневно; за рисковете, на които може да изложат останалите и за това как самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.

ТИСПОЛ поощрява всяка дейност, която насърчава културата за пътна безопасност и препоръчва дейностите да бъдат част от Дните за пътна безопасност. Призивът е в детските и учебните заведения, институциите и организациите чрез семинари, конференции, състезания и други форми да се разпространяват и активизират информации и дейности за повишаване вниманието при движение по пътищата. Списък на всички партньори на кампанията може да видите ТУК.

Заедно за безопасността на пътя!

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x