EDWARD

За поредна година ОЗБГ взе участие в операция „Европейски ден без загинали на пътя“ /EDWARD/.

Операция „Европейски ден без загинали на пътя“, станала популярна с наименованието EDWARD /European Day Without A Road Death/, се организира мащабно и всеобхватно на национално ниво от Министерството на вътрешните работи на Република България за първи път през 2016 г. Инициативата е на ТИСПОЛ – Европейската мрежа на службите на пътна полиция, и е допълващо събитие към Европейската седмица на мобилността.

През 2016 г. и 2017 г. за ден без загинали на пътя бе определен 21 септември. През 2018 г. денят е 19 септември. Идеята е преди операцията всички участници в движението по пътищата да отделят малко време и дори само за няколко минути да помислят за рисковете, с които се сблъскват ежедневно; за рисковете, на които може да изложат останалите и за това как самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.

ТИСПОЛ поощрява всяка дейност, която насърчава културата за пътна безопасност и препоръчва дейностите да бъдат част от Дните за пътна безопасност. Призивът е в детските и учебните заведения, институциите и организациите чрез семинари, конференции, състезания и други форми да се разпространяват и активизират информации и дейности за повишаване вниманието при движение по пътищата. Списък на всички партньори на кампанията може да видите ТУК.

Заедно за безопасността на пътя!

 

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x