Футболен турнир в подкрепа на Доби

От ОЗБГ подемаме поредната инициатива да помогнем на дете в нужда. Този път помощта ни е насочена към малката Доби, като организираме благотворителен футболен турнир.

Турнирът ще се проведе на 09.02.2020 г. (неделя) от 09:00 ч. до 18:00 ч. в Спортен център „Славейков“. Форматът ще е 5+1 с две полувремена по 13 мин. и 5 мин. почивка. Входът за всеки включил се ще бъде 10 лв.

Отправяме покана към всички любители на футбола да се включат в турнира и да подкрепят малката Доби. Каним и всички граждани и гости на Бургас да присъстват на събитието и също да дарят надежда на Доби и нейното семейство. В деня на събитието ще бъдат поставени дарителски кутии в помощ на детето. Молим всички, които желаят да участват в благотворителния турнир, да заявят това не по-късно от 06.02 (четвъртък) на телефони 0878 882 686 и 0885 023 333

Историята на Доби е като разказа на Йордан Йовков „По жицата“

На 16.11.2015 г. се роди бебе Добромира с инфекция на кръвта по цялото тяло и висок Билирубин (желязо), който е много над нормалните стойности. Лекарите се бориха за нея, но късно овладяха състоянието й. От високия Билирубин мозъкът й се увреди, според лекарите необратимо. Сега тя е най-лъчезарното и усмихнато дете на 4 г., но на външен вид. Заради болестта й умствената й активност е на дете на 8 месеца. Не може да говори, да се храни сама, да се облича, да контролира физиологичните си нужди, няма инстинкт за самосъхранение.

Невроните и синапсите не пренасят информация към определени зони в мозъка й. Вече трета година търсим лечение и отговори из цялата страна. Направени й бяха множество изследвания, които пратихме в Турция и САЩ за второ мнение, но и оттам нямаше решение за нея. По случайност срещнахме д-р Джихан Абазович, който е нашата бяла лястовица. Докторът се зае да помогне на Доби, да подобри състоянието й поне с 80%. Назначена й беше трансплантация на стволови клетки в Сърбия /Нови сад/ на стойност 88 011 лв.

Дарителска сметка:

Обединена българска банка
IBAN: BG83UBBS80021089639340
Титуляр: Добромира Тодорова Недкова

Линк към събитието

Доби
Доби

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x