Искане за пешеходна пътека

Днес ОЗБГ входира Искане до Общински съвет – Бургас:

„Искане относно: Очертаване на пешеходна пътека, поставяне на ограничители на скоростта, знак и осветление на улица „24-ти черноморски пехотен полк“.

Уважаеми дами и господа общински съветници, граждани се обърнаха към ОЗБГ за съдействие за разрешаването на даден проблем, но този казус е във вашата компетенция.

В град Бургас, на улица „24-ти черноморски пехотен полк“, има едно място с координати 42.502225, 27.480647 и което от години създава предпоставки за ПТП:

Искане за пешеходна пътека
Искане за пешеходна пътека

Жители на комплекс „Лазур“ желаят да бъде начертана пешеходна пътека, да бъдат поставени ограничители на скоростта, знак и осветление.

Примерна снимка:

Искане за пешеходна пътека
Искане за пешеходна пътека

1 – Ограничителите на скоростта, които да бъдат поставени не върху цялото платно, а в лентата по посока на движение.
2 – Осветление, което да е насочено към пешеходната пътека, за да е видима и в тъмната част на денонощието.
3 – Примерно място на пътни знаци, указващи че има пешеходна пътека.

Опасността е предимно за граждани, които преминават от комплекса към Морската градина и обратно, и техният брой не е малък, особено през летния сезон.

За да се избегнат неприятни ситуации, живущи в комплекса са на мнение, че трябва да се предприемат гореописаните мерки и се надяват Общинският съвет на град Бургас да уважи настоящото искане.

При желание от Общинския съвет може да бъде организирана подписка от страна на живущите, с която да подкрепят желанието им да бъдат поставени средствата за безопасност, които ще намалят възможността от пътни инциденти.

Ориентировъчна количествено-стойностна сметка:

Ориентировъчна количествено-стойностна сметка
Ориентировъчна количествено-стойностна сметка

Монтажът да бъде извършен от служители на Община Бургас, за да се намалят разходите.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 и т. 23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ предлагаме Общински съвет – Бургас да вземе следното решение: Искаме от Общинския съвет да възложи на кмета на Община Бургас да отпусне средства за очертаване на пешеходната пътека, поставяне на ограничители на скоростта, пътни знаци и осветление, които да бъдат монтирани на определения участък на улица „24-ти черноморски пехотен полк“ и да организира поставянето им.“

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x