Изкачване на връх Мусала

    „Организация за закрила на българските граждани“ организира изкачване на връх Мусала. Общият брой на ентусиастите беше около 20 човека. Част от тях бяха членове на ОЗБГ, а другите – граждани, дошли да се включат в инициативата.

    Тръгването беше насрочено за 03:00 часа на 22.08.2015 г. от бензиностанция ОМВ, намираща се на края на град Бургас. След това групом отидохме до хижа „Боровец“, където се разделихме на два екипа: по-добре подготвени физически и не толкова подготвени. За всеки случай носихме и обезопасителна техника, тъй като теренът беше стръмен и скалист, а впоследствие се оказа, че и времето е отвратително

    Изкачването премина при лоши и на моменти опасни атмосферни условия, но инциденти нямаше. Благополучно се завърнахме, доволни от преживяването и с нетърпение очакваме следващото изкачване. Целта беше да опознаем още повече красиви места в родината ни, както и да развеем флага на България от най-високата точка в Рила. За другата година сме предвидили подобно мероприятие, в което се надяваме да вземат участие още повече хора. Да живее България!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x