Животновъдът Атанас Стойков

    Атанас Стойков е животновъд от Свети Влас, който има навес и животни (бик и крави) над ваканционно селище Елените (горе в гората). Има и хубави пасища, но има и врагове. Мъките му започват от няколко години, но близките месеци става нетърпимо и страшно – както за него, така и за животните му, които почти ежедневно са подложени на тормоз.

    Атанас Стойков е бит от негови „колеги“, а животните му биват продупчени, тровени, убивани, принудени да абортират, пребивани и още различни зверства. Имал е и няколко котки, но също са били отровени. В интернет има достатъчно статии за случая, има и снимки на животните, но тук няма да слагаме снимки, защото са ужасни. Два от многото линкове, на които може да прочетете цялата история: ТУК и ТУК.

    За зверствата, Атанас Стойков се съмнява в един известен човек от Несебър, който стоял зад всичко, а преките извършители били двама души от Равда. Категорични доказателства за вината им още не са събрани и затова имената им няма да бъдат написани. В момента, когато сме сигурни кои са виновниците, веднага ще бъдат публикувани снимки, имена и всякаква друга информация за тях. Виновниците няма да останат безнаказани!

    Целта е да накарат Наско сам да се откаже от пасищата, които му се полагат. Наско ни сподели, че срещу него се води и бюрократична война. Искат да го смачкат, но въпреки усилията, които полагат той не се предава, има хора, които му помагат, има и обективни медии, които отразяват случая му. Ликвидирали са му много животни, които са починали в огромни мъки, но въпреки това успява да задържи стадото и още има крави, които раждат.

    ОЗБГ следи изкъсо случая. Преди известно време посетихме на място Наско, поговорихме, огледахме и взехме мерки да действаме за разкриване на извършителите. След това говорихме с високопоставен полицай, с други медии и с някои хора. След повторното ни посещение стана ясно, че няма промяна и предприехме още мерки, които да са в негова полза. Дали ще са успешни ще покаже времето, защото враговете са опитни, имат голям ресурс, безскрупулни са и държавата ги защитава.

    В опитите си да сплашат Наско и да се откаже, на дърво пред навеса му са убили и закачили младо теленце:

     Наско има нужда от всякаква помощ и който има желание и възможност да помогне, може да се свържи както с нас, така и с него, за да окаже помощ. Нито ние, нито той ще се откаже да се борим, докато не приключи всичко. Не може няколко престъпника да бъдат покровителствани от шепа корумпирани държавни служители. Не могат да извършват зверства срещу тези животни и този човек, който с честен труд е постигнал всичко.

    Време е да се сложи край на безчинствата от страна на богато бизнесмени, които стъпкват нормалния човек. Когато държавата е безсилна да се справи с тези същества, народът ще го направи. Спасението е в обединението!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x