Кръгла маса в Малко Търново

    На 22.04.2016 г. в град Малко Търново беше свикана кръгла маса, заради проблеми с мигрантите. Организатор на срещата беше Илиян Янчев – кмет на Малко Търново. Някои от участниците бяха главният комисар на МВР – Георги Костов, директорът на Гранична полиция – Радослав Сотиров, шефове на полицейски управления, прокурори и разследващи органи. Събитието бе насрочено за 10:00 часа в лекционна зала „Иван Стратиев“ в читалище „Просвета 1914“.

    Членове на ОЗБГ решиха да посетят срещата и да вземат активно участие по въпросите, свързани с мигрантите, гражданските отряди, ролята на държавата и други казуси по темата. Намесата ни е продиктувана от различни събития, случили се последните няколко седмици и засягащи пряко и косвено организацията ни.

    В уречения ден четирима членове на ОЗБГ се отправят с личен автомобил към Малко Търново, за да вземат участие в кръглата маса. По пътя биват спрени от патрул на Гранична полиция на около 15 км преди Малко Търново. Стандартна проверка, траеща 5 минути и колата продължава по пътя си.

    На самия вход на Малко Търново, четирите момчета отново биват спрени, но този път от двама полицаи от Охранителна полиция. Полицаите се легитимират и искат документи на колата и лични карти. Момчетата казват, че малко преди това са ги спрели и че отиват на кръглата маса. Когато полицаите чуват за срещата започва гледане за винетка, пожарогасител, аптечка, кой си е сложил колана и т.н. Проверката продължава около 20-30 минути и членовете на ОЗБГ закъсняват за срещата, но все пак успяват да пристигнат.

    Остава въпросът дали втората проверка е случайна или е насочена срещу ОЗБГ. ОЗБГ неудобни ли са на някого, заради истинските си патриотични дейности и ако отговорът е да – на кого и защо?! Пречим ли на нечия престъпна схема, свързана с мигранти, пречим ли за нещо друго или не?! Има си компетентни органи, които разследват точно тези неща и оставяме на тях, ако имат сили и желание, да направят проверка по случая. ОЗБГ иска безпрепятствено да служи на България в името на нейния просперитет и всеки, който застане против възхода на Родината ни – да си понесе всички законови санкции, с най-голямата тежест, с която може да му се стоварят!

    Никой не се е свързвал с ОЗБГ, за да ни покани на мероприятието. Ние разбрахме за срещата от наш източник, на когото благодарим за предоставената информация. Отидохме, защото преценихме, че кръглата маса представлява интерес за нас, поради актуалността на темата, хората, които присъстват и защото се касае за сигурността на българския народ. Срещата премина много добре и от ОЗБГ сме доволни.

    Надяваме се в бъдеще да има още срещи от този вид и нещата, които се обсъждат да не останат само във въздуха, а да се вземат адекватни мерки за предотвратяване на поставените проблеми. Проблеми, свързани не само с мигрантите, а от различни сфери. ОЗБГ и други сдружения са готови да съдействат на държавата за подобряване условията на живот в страната ни и да се изчиства всичко, което е в ущърб на народа и Родината!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x