Общината започна почистване на рибарското селище

Преди няколко години Община Бургас разруши незаконни постройки, които се намираха в рибарското селище до Бургас, за някои известно като Ченгене скеле.

След събарянето на зданията останаха много строителни отпадъци, които замърсяват природата. Общината така и не ги почисти години наред, защото е лесно да събориш няколко къщички, които не са на „наши“ хора и да оставиш кочината след това.

От ОЗБГ подадохме сигнал до Министерство на околната среда и водите /МОСВ/ на 15 март. Чрез сигнала искахме да бъде извършена проверка защо природата не е почистена след дейността на Общината, кой ще понесе отговорност за замърсяването, както и дали отпадъците ще бъдат премахнати.

На 08 април получихме отговор от РИОСВ-Бургас, тъй като сигналът ни до МОСВ е пренасочен по компетентност към местната институция. Отговорът не ни учуди, както и институционалното безхаберие и безнаказаност. Все пак се надяваме „зелените институции“ да принудят Общината да си почисти отпадъците, а защо не и да бъде глобена от нашите пари. Докато не се носи лична отговорност, дотогава подобни своеволия ще продължават!

Отговор от РИОСВ-Бургас
Отговор от РИОСВ-Бургас

 

Отговор от РИОСВ-Бургас
Отговор от РИОСВ-Бургас

Миналата седмица от ОЗБГ и съмишленици отидохме лично да се уверим дали природата се разчиства. Установихме, че има багер и камиони, с които товарят и извозват строителните отпадъци.

Почистващата техника
Почистващата техника

Ще продължим да следим как протича процесът и дали ще бъде спазено разпореждането на РИОСВ-Бургас.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x