Открита среща

Проведе се открита среща с представители на местната власт, граждани и неправителствени организации, между които и ОЗБГ. Инициатор на срещата бе Инициативен комитет във връзка с дейността на „Кроношпан“ – Бургас. Целта на срещата беше да се потърси подкрепа за провеждане на местен референдум от представители на местната власт – общинските съветници.

На местния референдум ще бъдат поставени въпроси, които са от голямо значение за чистотата на въздуха в Бургас. Предложението е да бъде проведен заедно с местните избори, за да се спестят средства на данъкоплатците, тоест на бургазлии и да се покаже на обществото, че и от него зависи дали ще дишаме чист въздух или не.

Всички общински съветници получиха покани за участие, но се отзоваха – Константин Бачийски, Живко Табаков, Ангел Божидаров, Кирил Петков и Тодор Ангелов. За внасянето на докладна записка за иницииране на местен референдум по въпроси, свързани със замърсяването на въздуха в град Бургас, са нужни подписите на най-малко 11 общински съветници. След това докладната се подлага на гласуване и за приемането й са нужни гласовете на минимум 26 общински съветници.

На снимката от ляво на дясно:
Христо Атанасов – Председател на ОЗБГ; Стефан Петров – Лидер на ОЗБГ; Константин Бачийски – общински съветник.

ОЗБГ отправя апел към всички общински съветници и всички жители на град Бургас да бъдат активни, да изпълнят своя граждански и служебен дълг, защото въздухът се диша от всеки един от нас. Както от общинските съветници и техните деца, така и всички останали жители на града ни.

Заедно за Бургас!

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x