Отпадъци след село Маринка

От ОЗБГ се натъкнахме на отпадъци, изхвърлени сред природата. Мястото е след село Маринка и е видно, че там се изхвърлят боклуци от дълго време, и се е образувало незаконно сметище.

Отпадъци след село Маринка
Отпадъци след село Маринка

Подали сме сигнал до РИОСВ-Бургас да бъде почистен теренът, както и да бъдат предприети превантивни мерки срещу бъдещето замърсяване на околната среда.

В сигнала сме посочили, че една от мерките може да бъде поставянето на метален контейнер за строителни отпадъци. По този начин жителите на селото ще изхвърлят отпадъците в него, а не сред природата.

Контейнер за строителни отпадъци
Контейнер за строителни отпадъци

Проведохме разговори с местни жители. Те споделиха пред ОЗБГ, че не са доволни от управлението на кмета Любомир Узунов /ГЕРБ/ и че още 2019 е казал, че ще бъдат поставени такива контейнери в селото, но предизборното обещание не е спазено. Хората недоумяват защо нещо толкова дребно не се направи, а ще окаже положителен ефект върху хората и природата. Имало и много други пропуски в работата на Узунов, и се надяват повече да не се кандидатира, за да направи поне едно добро дело за Маринка.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x