ОЗБГ със сигнал до прокуратурата за водата в кв. „Победа“

ОЗБГ входира сигнал до Районна прокуратура-Бургас във връзка с безконтролното изтичане на вода в бургаския квартал „Победа“.

Преди няколко дни беше изпратен сигнал до уебсайта Искра.бг, че в бургаския квартал има чешми и свързани към тях маркучи. Водата се излива на улицата на прага на водна криза за град Бургас. Към сигнала имаше и две видеа.

ОЗБГ входира сигнал да се извърши проверка за:

„Проверка, която да установи дали на посочените места има изградени чешми, публични ли са те или частни, свободен ли е достъпът до тях, има ли безконтролно изтичане на вода, кой заплаща сметката за тази вода, кое е длъжностното лице /лица/, отговорно за управлението на тези съоръжения, настъпила ли е вреда за Община Бургас вследствие на неизправни водоснабдителни съоръжения, в какъв размер е тя, кои институции са отговорни за проблема и какви действия са предприели да бъде разрешен или нищо не са направили по въпроса и т.н.
Получихме информация и че в района съществуват още няколко подобни /най-вероятно нерегламентирани/ водоизточника – моля да се извърши проверка дали такива наистина има в кв. „Победа”.“

Очакваме отговора на Районна прокуратура-Бургас.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x