ОЗБГ в Парламента

Срещата в Парламента бе организирана по предложение на граждани, които се борят срещу приемането на „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“.

На нея присъстваха представители на групи срещу стратегията от различни градове, юристи, депутати, медии и представители на неправителствени организации. В продължение на няколко часа се разискваха различните точки на стратегията, българските закони, вредата и ползата от нея, даваха се примери и бяха входирани искания.

Снимка: ОЗБГ
Снимка: ОЗБГ

От ОЗБГ представител беше Бисер Русимов, който е и двигателят на бургаското ядро срещу опасния за мнозина документ. Така, чрез Бисер, ОЗБГ влезе и в Парламента.

Бисер Русимов. Снимка: ОЗБГ
Бисер Русимов. Снимка: ОЗБГ

Участниците останаха доволни от провелото се мероприятие и предстои поне още една среща до края на годината. Опасенията на гражданите са, че към момента стратегията е спряна, но след приключване на местните избори през октомври, тя или ще бъде прокарана, или ще се направят промени в законите, които да са на база стратегията, тоест ще са пагубни за българското семейство и деца.

Това, разбира се, са предположения и опасения, но са напълно основателни. Борбата срещу чуждата намеса не трябва да се преустановява, защото „врагът никога не спи“!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x