Писмото на ОЗБГ остана без обратна реакция

През месец май от ОЗБГ изпратихме писмо до институции и политически партии. Никой не се свърза с нас по неясни причини, но най-вероятно, защото нямат интерес да защитят честността на вота на практика.

Днес Бисер Русимов от ОЗБГ отново се обръща към партиите и институциите:

„На 11 юли предстоят избори, които мнозина определят като „съдбовни за България“. На тази дата българският народ отново трябва да реши дали иска да продължава да живее под натиска на корупционния ботуш, репресиите, външно влияние, безумни управленски решения и редица други антибългарски действия, на които сме ставали жертва от 2009-та година насам.

Да се гарантира сигурността и честността на вота е изключително важно. Единствено по този начин гласоподавателите ще повярват отново в демократичния и реален изборен процес, ще бъдат стимулирани да упражнят своето право да могат да направят личен избор, а не да вярват, че изборите са манипулиран процес, в който техният глас няма значение.

Още през май месец от „Организация за закрила на българските граждани“ изпратихме писмо до няколко институции, както и до парламентарно представените партии, които гласуваха разширението на секциите извън страната. Писмото беше адресирано именно до: „Има такъв народ“. „Изправи се! Мутри вън!“ и „Да, България“. Предложенията бяха свързани с решения за честното провеждане на изборите в Турция, защото през годините стана ясно, че там стават множество нарушения.

Нито една от тези партии не се свърза с нас, както и не е заявила намерение да осигури достатъчен брой хора за честно провеждане на избори в Турция, както и от ЦИК не искат да гарантират машинния вот за там. Това само по себе си е предпоставка за бъдещи негативи за България и за това ние продължаваме да апелираме изброените по-горе да понесат отговорност и да предприемат своевременно необходимите мерки преди да е станало късно за България!“

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x