Предложения за бюджет 2022

Предстои бюджетът на Община Бургас за 2022 година да бъде обсъден и приет. Във връзка с него от ОЗБГ отправихме три предложения, за които да бъдат осигурени средства от бюджета на Общината за 2022 година.

1. Посочената част от бургаската улица „Драма“ е без осветление. Преди месеци граждани подадоха сигнал до ОЗБГ, че участъкът не е осветен. Алармирахме Общината и ни отговориха, че в бюджет 2022 ще бъдат заложени средства за изграждане на улично осветление. За да сме сигурни, че това ще се случи, изпратихме предложение, за което имаме и входящ номер, тоест то е заведено в системата на Община Бургас.

Улица "Драма"
Улица „Драма“

2. Състоянието на бургаската улица „Оборище“ в частта си между бул. „Алеко Богориди“ и ул. „Средна гора“ е отвратително. Не малко автомобили са се потрошили като последният случай е отпреди няколко дни.
От ОЗБГ внесохме предложение, преди известно време, да бъде ремонтирана и дори изпратихме проект какво да бъде направено, но резултат нямаше. Сега отправяме предложение в бюджета на Община Бургас за 2022 г. да бъдат заложени средства за ремонт на улица „Оборище“ в частта, която е спомената.

3. В рибарското селище до Бургас, за някои известно като Ченгене скеле, има няколко постройки, които са изградени незаконно и разполагаме с решение на Прокуратурата и друга институция, според което те трябва да бъдат премахнати. Това са постройки върху пясъка, както и една постройка на улица „Консервна“. На брой са 5 или 6 и трябва да бъдат премахнати, като можем да посочим кои точно са.
Във връзка с тези незаконни постройки предлагаме да бъдат заложени средства за тяхното премахване при планирането на бюджета на община Бургас за 2022 г. Тоест в бюджет 2022 на Община Бургас да има пари за събарянето на незаконните постройки, респективно за възстановяване на законността.

За благото на бургазлии от ОЗБГ очакваме в бюджета на Община Бургас за 2022 година да бъдат вписани и трите предложения, които отправяме.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x