Приют за животни

    Приютът за животни „Анимал хоуп“, който се намира малко след бургаския жилищен комплекс „Меден Рудник“, е подложен неколкократно на вандалски набези. Разни неизвестни личности тормозят животните, хвърлят камъни по тях, режат оградите.

    Последната изродска проява минава всякакви граници. Преди известно време издърпват едно кученце от клетката. Извадили са го с някаква примка. Подлагат го на невероятен тормоз, след което животинката умира. Ветеринарят не успява да го спаси, защото нараняванията са ужасни. Извършителят все още не е намерен!

    ОЗБГ организира вечерни разходки около приюта. Те бяха в продължение на около 8 седмици и целта им беше да се осигури безопасност на животинките, докато сложат камери за наблюдение. При наличие на нарушител се звъни на телефон 112, за да дойде полиция и да си свърши работата. В разходките се включиха и граждани, чиято помощ беше от голямо значение.

    Преди време пак оказахме помощ на приюта – ЛИНК. Сега ОЗБГ помага за охраната, но и дарихме 100 лева за закупуване на охранителната техника. Въпреки нашите разходки, отново се случи нещо нечовешко. Второ куче беше убито по сходен начин. Времето на престъплението не може да бъде установено. Може да е било преди ОЗБГ да отиде до приюта, а може и след това.

    Държавата трябва да си свърши работата и да бъдат издирени и наказани извършителите. Тези случки са едни от малкото, което създава нуждата от въвеждане на Зоополиция. Но не просто някаква Зоополиция, а истинска Зоополиция, която да си върши работата качествено и количествено.

    Все пак още помощ не е излишна. Който има желание може да помогне финансово или да се включи като доброволец, защото има много работа покрай животинките. Всеки желаещ може да се свържи с ОЗБГ или директно с приюта и да каже с какво може да помогне. ОЗБГ предварително благодари на тези, които ще се отзоват!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x