Протест срещу прайда в Бургас

На 15 май се проведе първият прайд в историята на града. Събраха се над 30 същества, които бяха обградени от около 200 полицаи. Имаше и водно оръдие, което да ги пази. В протеста срещу тези и за запазване на традиционното българско семейство, се включиха близо 500 души.

Бургазлии ясно показаха на тези, че не са желани и не желаят показността им. Провокация и агресия имаше първо от тяхна страна, а нормалните им отговорихме с вода, яйца и краставици, които полетяха към тях. Против прайда се обяви не само бургаското общество, но и църквата, и видни бургазлии, и политически партии, и организации.

Кметът Димитър Николов беше призоваван многократно да не разрешава прайда, но не се вслуша в гласа на обществото. От ОЗБГ входирахме специално искане до Николов да го отмени. Той се оправда, че законът позволявал това да бъде направено само ако директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов напишел доклад, че имало опасност да се създаде напрежение и затова парадът не трябва да се провежда. До отмяната му така и не се стигна и затова поискахме оставката на кмета, ще я поискаме и на протест, който ще се проведе на 20ти май.

Протестът завърши ефектно с изгаряне на знаме, което е символ на тези същества, от представители на ОЗБГ.

От ОЗБГ и съмишленици изказваме нашата благодарност към служителите на реда, които подходиха изключително професионално по време на протеста против перверзията и за съхраняване на традиционното българско семейство.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x