Протест в Айтос

    Това е текстът (с малка редакция е тук), който беше написан за събитието и изпратен до медиите:

    „ОЗБГ организира мирен протест на 21.09.2017 г. от 11:00 часа пред сградата на Районна прокуратура в град Айтос. Мотото на протеста е „Не на прокуратурското безобразие“. Поводът е опитът за убийство от цигани на Илиян Мавров.

    Циганите бяха освободени след броени часове и им бе повдиганото обвинение за „лека телесна повреда“. Илиян Мавров е с брутално разцепена глава и нанесени имуществени вреди. Има много въпроси, които изплуват, но отговори към момента не се дават. Това създава предпоставка, че има нещо нередно и ние ще се разберем какво.

    На електронната поща на Община Айтос е изпратено уведомлението за мирния протест. И в Община Айтос входирахме уведомлението. На протеста ще има и искания, които са следните:
– оставка на назначения по случая прокурор – Илиян Пантелеев;
– оставка на разследващия полицай Р. Х.;
– задържане на циганските престъпници под стража;
– преквалифициране на обвинението в „опит за убийство“;
– разследване от главния прокурор на Република България на айтоската прокуратура и съответния прокурор, разследване на айтоската полиция и съответния полицай за корупционни схеми, неизпълняване на служебни задължения, покровителстване на определени личности, разследване на прокурора и полицая за връзки с циганските престъпници, както и за връзки с други престъпници;
– сезиране на всички отговорни институции да си свършат качествено, количествено и обективно работата, а не да застават на страната на циганите;
– проверка на коя дата, в колко часа и защо са освободени циганските биячи;
– цялостна проверка на близки и роднини на прокурора и полицая.

    В България се спазват българските закони и никой не е над тях – дори мъгленски цигани, с презумпция за покровителство от полиция и прокуратура. В България има достатъчно институции, които могат да си свършат работата, ако искат.

    Илиян Мавров е българин, който за малко да бъде убит от цигани. Време е за пореден път да покажем, че сме единен народ и да се съберем в четвъртък в Айтос. Време е продажни управляващи да започнат да работят в ползата на българския Род и Родина, а не да слугуват на циганите.

    Спасението е в обединението! Да живее България!“

    Входирахме в Община Айтос уведомление, но ни беше отказан протестът. Въпреки това отидохме, защото никой не може да ни забрани да се разходим из града, да пием минерална вода, да хапнем на крак. В уречения ден и час дойдоха около 50 души и всичко премина спокойно. Продължаваме със законните мерки, докато полиция, прокуратура и други институции не си свършат работата обективно и ефективно. Ние сме ОЗБГ!

 

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x