Протест в село Дебелт

    Село Дебелт се намира в община Средец, област Бургас. То е малко по площ селце с малко жители. Населението му е предимно от българи и цигани. Преди няколко дни българско дете беше изнасилено от циганин в тоалетната на уилището, където учи. Във връзка с този случай, Организация за закрила на българските граждани организира мирен протест. Целите на протеста бяха следните:

  • да се покаже на циганите, че българският народ няма да търпи издевателствата им, че е задружен народ и се подкрепя в трудни моменти;
  • да покажат и извадят наяве проблемите с циганите, които ги има от години в училището на селото, както и извън него, като се даде гласност, и насочи вниманието на българското общество;
  • да се вземат мерки за решаването на подобни проблеми, и ако е необходимо да се потърси отговорност към определени лица за това положение;
  • да се „събудят“ институции, които с подкрепа на публични организации, да се започне качествена работа за защита на учениците и гражданите в селото и по принцип в страната.

    На протеста имаше около 30 членове от Организация за закрила на българските граждани, а общият брой на хората, дошли да окажат подкрепа на изнасиленото дете и майка му, беше над 200.
Протестът бе с продължителност 1 час и всичко премина спокойно. В резултат на протеста извършителят е задържан от полицията, взета са мерки за възстановяване на реда в училището, срещу неправомерно заселилото се малцинство в селото, показана е решителност за респект и съобразяване с реда в селото, българските граждани, държавната и частната собственост и обществените места. Подобрена е регулацията на комуникации и взаимодействие при кризисни състояния от подобен тип и др.
Организация за закрила на българските граждани постигна успех и искрено се надяваме държавата да си вземе поука, защото е недопустимо българи да са малцинство в собствената си държава!!!
Снимки от протеста в село Дебелт:

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x