Среща на тема „Замърсяване на Поморийско езеро с отпадъци“

ОЗБГ беше поканена на среща относно замърсяването на Поморийското езеро с отпадъци:

„Сдружение „Зелени Балкани – Стара Загора“ и партньори имат удоволствието да ви поканят на работна среща на заинтересованите страни на тема „Замърсяване на Поморийско езеро с отпадъци“.

На срещата са поканени експерти от различни сфери, свързани с управлението и опазването на околната среда и отпадъците, морския транспорт, рибарството, науката, неправителствени и природозащитни организации, граждани, студенти и др. Основна цел на срещата е запознаване и включване на заинтересованите страни и обществеността в търсенето на решение за проблема със замърсяване с отпадъци на значими влажни зони като Поморийско езеро. Паралелни срещи ще бъдат организирани и в останалите държави, участващи в проекта – Украйна, Грузия, Гърция и Турция, в резултат от които ще бъде изготвено ръководство за екологично образование за предотвратяване замърсяването на значими влажни зони в Черноморския басейн.

Съвместните усилия ще осигурят предприемане на общи мерки, свързани с повишаване знанията за значението на влажните зони и риска, който представлява за тях и екосистемните услуги, които те осигуряват за населението, замърсяването с отпадъци. Работната среща ще даде възможност за ангажиране на обществеността и управленските институции в подкрепа на научните изследвания, насочени към намаляване на замърсяването на крайбрежните влажни зони с отпадъци. Участниците в срещата ще се запознаят с резултатите от изготвения доклад с настоящата ситуация в Поморийско езеро.

Срещата ще се състои на 30 юни 2020 г. (вторник) в Поморие, в голямата зала на НЧ „Светлина-1939“ с адрес: гр. Поморие, ул. „Княз Борис I“ № 110. Прилагаме предварителен дневен ред.“

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x