Среща с бизнеса

Днес се проведе среща между представители на дребния и средния бизнес с общински съветници от бургаския общински съвет. Срещата бе организирана от общинския съветник Иван Иванов и се проведе в една от залите в Община Бургас.

Поводът за срещата е тема, която е дискутирана години наред, но реално промени няма, а напрежението стана по-голямо след скандала, който се разрази с участието на директора на ЦАУ „Зора“ Стефан Дубаров. Темата е относно преместваемите обекти, наредбата на Общината /Наредба за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на община Бургас/, начинът на кандидатстване и т.н.

На срещата присъстваха общински съветници, представители на дребния и средния бизнес, представители на Община Бургас, граждани и представителят на ОЗБГ Стефан Петров.

Стефан Петров от ОЗБГ
Стефан Петров от ОЗБГ

Дискутирани бяха различни казуси, дадоха се предложения, но не се намери решение на проблема. Основният „препъни камък“ е начинът на кандидатстване за вземане на точка за преместваем обект. В момента това е „пръв по време – пръв по право“, но според мнозина не е най-добрият и правилен начин.

Предстои евентуално да бъде свикана комисия, която да разгледа казуса и да се внесат промени в Наредбата, но дали това ще стане и промените ще бъдат ли адекватни – предстои да разберем. Предстои да разберем и дали най-накрая ще бъде решен казусът или на всеки няколко години темата ще се претопля, ще се вдига шум и накрая пак постарому ще я кара Община Бургас.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x