Бачийски спечели делото за клевета!

Заради защита на обществения интерес Константин Бачийски влезе в дълги съдебни битки за клевета. Единствено той се противопостави на незаконна продажба на поликлиниката в „Меден рудник“.

Бачийски спечели делото срещу д-р Михаил Тиков, който се задължава да заплати всички разноски по съдебната сага, започнала през февруари 2018. Разходите възлизат на около 8000 лева.

Тогава собственикът на верига частни болници и в Бургас, а вече и на сградата на единствената поликлиника в „Меден рудник“ на Медицински център III, обвини общинският съветник в клевета. В продължение на близо две години различни съдебни състави се опитваха да разберат, без резултат, в какво точно се състои клеветата срещу д-р Тиков, тъй като Бачийски единствено изнесе данни за незаконната продажба и нарушенията при нея без никъде да споменава името на д-р Тиков, който в някакъв момент вероятно се е саморазпознал и засегнал.

През 2017 год. Бачийски определи сделката за незаконна, тъй като според него продажната цена е била под пазарната и не е бил проведен търг с участието на различни кандидат-купувачи, което да доведе до по-високи приходи в общинската хазна.

Последва яростна борба за спасяването на поликлиниката, в която се включи и „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, която също обжалва решението за продажбата на сградата и може да се каже, че това е една малка победа и за организацията.

По надлежния ред и със всички законови средства, Бачийски се противопостави на незаконната продажба с решение на мнозинството в Общинския съвет на единствената общинска поликлиника в най-големия жилищен комплекс.

Общинският съветник алармира за незаконносъобразния акт, който ощетяваше не само жителите на комплекса, но и всички граждани, тъй като според сделката общинската собственост беше продадена на цена с 1 200 000 лева по-ниска от възможно най-ниската цена, която позволява закона.

Съдебният спор възникна след реакцията на Константин Бачийски срещу сделката между Община Бургас и бизнесменът, който е собственик на частното здравно заведение в Бургас и в още четири областни града и фирма „Булфарма“. Тогава от ръководството на фирмата, закупила общинския актив, обявиха, че се чувстват засегнати и започнаха дело за клевета, което беше многократно отлагано, а наскоро дори беше сменен и съдията по делото.

Малко след като информацията за оспорената от Константин Бачийски сделка между Общинска администрация и собственика на „Булфарма“ се появи в медиите, д-р Тиков излезе с изявление от името на частната болница и компанията, която представлява, че ще съди общинския съветник за клевета.

„Ако да защитаваш обществения интерес е престъпление – съдете ме!“, заяви Константин Бачийски пред състав на Бургаски районен съд.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x