Бедствие в село Ливада – 1

    ОЗБГ инициира кампания за оказване помощ на пострадалите в село Ливада. Събрахме се около 40 души, като половината бяха от ОЗБГ, а другите бяха граждани, дошли на доброволни начала. Хората в селото имаха нужда от различна помощ: изгребване на кал от къщите и дворовете, събиране на дърва, изнасяне на мебели и техника, почистване, както и друга помощ.

    През целия ден ние бяхме тук, обхождахме къщите и помагахме на всеки с каквото можем. Най-тежката работа я свършихме, а тя не беше малко, но има още работа и идните дни ние пак ще сме тук. Идват студени дни и хората трябва да си влязат в къщите и да заживеят постарому. Селото имаше спешна нужда от бърза и адекватна помощ, и ние се отзовахме!

    В кметството направихме пункт за събраните дарения. Много хора се отзоваха и ще продължават да се отзовават. Огромна помощ оказа Пламен Карашев с неговия автосервиз „Авто Карашев“, намиращ се на улица „Крайезерна“ 79 в град Бургас. Там е и другият пункт за събиране на дарения. Това са част от събраните дарения:

    Доброволците не спираха да помагат. През цялото време се трудеха здраво и усилията им показаха нужния резултат. Това са част от всички момчета и момичета, които безкористно се отзоваха на апела на ОЗБГ за помощ. Бедстващите хора са безкрайно благодарни на всеки един, дошъл да им помогне. Ние показахме, че с общи усилия няма непостижими цели!

    В селото заведохме и жена, която лее куршум. Имаше няколко човека, които имаха нужда. Жената е туркиня и когато й казахме за какво става въпрос, тя отвърна: „Няма значение кой какъв е. В такъв момент всички трябва да сме заедно, за да сме силни и да се справим“. Нейните думи трябва да са поука за целия български разединен народ. Докато сме отделени един от друг – няма да се оправим.

    Във втората част на статията ще покажем още кадри от селото, ще разкажем подробности, ще има списък с всички дарители и т.н. Съвсем скоро се надяваме ужасът за хората да приключи и да им помогнем да заживеят нормално.

    В този труден за хората момент показахме, че българският народ може да е сплотен. Тук ни сплоти болката на хората и желанието им да помогнем. ОЗБГ, граждани, бизнесът, медии, институции – всички показахме невероятна сплотеност. За в бъдеще също трябва да сме сплотени щом е в името на народа български.

    Спасението е в обединението! Да живее България!

 

Сподели публикацията:
guest
1 Коментар
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Петя
Петя
8 ноември 2017 09:16

Здравейте, аз живея в София и искам да попитам ако даря мебел има ли организация, която да я транспортира до нуждаещите се?

1
0
Какво мислите, моля коментирайте.x