Бездомникът

Димитър е млад и здрав българин, който е останал без дом. Няма кой да се погрижи за него, няма документи, но има желание да работи и да си изкарва прехраната по честен начин.

От ОЗБГ се отзовахме и решихме да му помогнем. Първо го заведохме до Социално подпомагане, след това до ХЕИ и накрая го настанихме в „Център за временно настаняване“, но …

Преди да стигнем до центъра за настаняване положихме и усилия да го намерим, защото „живеел“ под някаква тераса в ЦГЧ на Бургас, а и нямал телефон. Намерихме терасата и се разбрахме с човек от близкия магазин да ни се обади, когато Димитър дойде. След час господинът се обади и отидохме да вземем Димитър.

Бездомникът
Димитър

Взехме го и тръгнахме към социалните, за да му подготвим документите за настаняване в центъра. Социалните служители, от „Социално подпомагане“ ж.к. „Братя Миладинови“ бл. 57, бяха изключителни адекватни и любезни, и много бързо подготвиха всички документи, за което от ОЗБГ им благодарим.

През цялото това време и го нахранихме, защото не бил ял от предния ден.

В „Център за временно настаняване“ в кв. „Акациите“ също ни посрещнаха добре, обясниха правилата на центъра и ни дадоха бележка, с която да го заведем до ХЕИ да му вземат кръв. След кръвната проба Димитър щеше да бъде настанен.

Върнахме се в центъра и го настаниха в чиста, топла стая, дадоха му чисто бельо за леглото и чисти дрехи.

Бездомникът

Казаха, че трябва да се изкъпе и преоблече, и чак тогава може да си легне. Обясниха му, че алкохол вътре не може да пие и му изхвърлиха бирата, която носеше в куфара си. След като чу всички тези неща, той стана, взе си куфара, каза, че никой не може да му заповядва какво да прави и си тръгна!

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x