Комисия по безопасност на движението

За поредна година се събра Комисията по безопасност на движението в сградата на Областна администрация Бургас.

На срещата присъстваха представители на ОЗБГ, членове на НПО-та, представители на институции и областният управител на бургаска област г-н Вълчо Чолаков.

Бяха изнесени доклади, обсъдиха се различни проблеми, направиха се и няколко предложения. Тодор Тодоров от ОЗБГ повдигна въпроса за пешеходните пътеки: защо не се предприемат мерки да бъдат боядисани всички пешеходни пътеки, защото има много, които са изтрити или почти изтрити; боята, с която се обозначават пешеходните пътеки, защото след нейното нанасяне се получава гладка повърхност, която е опасна за пешеходците.

Тодор Тодоров от ОЗБГ
Тодор Тодоров от ОЗБГ

Представителите на Община Бургас отговориха изчерпателно на г-н Тодоров. Накратко: пешеходните пътеки се боядисват при определени атмосферни условия, но предимно пролетта и лятото. Боята, с която се обозначават пешеходните пътеки, е специална и отговаря на всички стандарти.

Безопасността на гражданите зависи и от самите тях, но е важна и добрата връзка между различните институции, и между гражданите и институциите.

ОЗБГ апелира за повишено внимание от страна на водачите на МПС, на пешеходците и на всички други участници в движението. Пазете другите, за да пазят и те вас!

Сподели публикацията:
guest
1 Коментар
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
Георги
Георги
15 декември 2019 10:08

Не е случайно че само в България депутатите държат 0,5 промила на хиляда в кръвта, когато в Румъния е 0,2 , а други страни е 0 нула. Да, пил съм алкохол, но в нормата определена от мен?😱🍻

1
0
Какво мислите, моля коментирайте.x