Безобразия в защитената местност „Силистар“

Във връзка с казуса за унищожаването на българската природа, днес около 30 човека посетихме плаж „Листи“, който се намира в защитената местност „Силистар“. Целта беше лично да се уверим в нанесените щети и да покажем, че ще се борим за запазването на природата и санкциониране на нарушителите.

Причината за посещението ни на плажа е продукцията на Нова ТВ „Игри на волята“, която се снима от „Олд Скул“ ООД, на която управител е известният продуцент Нико Тупарев. След сигнал от гражданка за нанесени щети на природата, се активизираха организации и хора, които искат да бъде предотвратено по-нататъшното „убиване“ на зеленото ни богатство и компетентните учреждения да си свършат качествено работата.

Обединихме се родолюбци от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/, сдружението „Да запазим Корал“, представител на „Асоциация на парковете в България“, активисти от Синеморец, Делфин и други будни българи.

Установихме, че има разширен път, прокаран път, съборени дървета, палене на огън на плажа, което е абсолютно забранено! Паленето на огън се извършва със специално разрешение и при определени условия. Плажът „Листи“ се намира в защитената местност, която е част от природен парк „Странджа“, но това не попречи на екипа на продукцията „Игри на волята“ да си „поиграят“ с прекрасната ни природа.

Очакваме от замесените институции да предприемат необходимите мерки за опазването на плажа и защитената местност. Борбата продължава!

Интересно защо националните телевизии не отразиха проблема?! Вероятната причина се посочва от един от активистите, който коментира:

„Държава, за която един Гел е повече от една природа, трябва да бъде закрита“

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x