Унищожаването на българската природа

Преди дни Гери Николова се разхожда из прекрасната българска природа. По случайност вижда поредната безумица – пресни следи от гуми, разширен път, съборени дървета. Всичко това се случва в защитената местност „Силистар“, която се намира в природен парк „Странджа“.

Гери продължава да следва дирите и да снима, но се натъква на охранител, който се опитва да я изгони.

На другия ден се връща с неин познат, с когото са решени да разнищят казуса. Кой е нанесъл щетите, кой му е разрешил, какви ще са последствията – въпроси, на които търсят отговори, но отново попадат на охранители.

Споделените видеа и снимки надигат вълна от негативни реакции. Оказва се, че се снима продукцията на Нова ТВ „Игри на волята“. Към телевизията и екипа са отправени въпроси и от техния отговор се разбира, че всичко е наред.

Сдружение „Да запазим Корал“ изпраща сигнал до Министерски съвет. Други организации също се включват в борбата за опазване на природата и подават сигнали до отговорни институции. Назначена е проверка, която открива нарушения.

Бисер Русимов от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ сформира малък екип, с когото отиват на място и заснемат с дрон част от пораженията. На видеото се виждат следите от гуми и няколко повалени дървета до лагера на екипа.

Той, като част от ОЗБГ, ще предприеме и други законни действия, с които да помогне в борбата срещу унищожаването на природата и санкциониране на виновните. В защитена местност, за някои лица, разширяването на път, събаряне на дървета, палене на огън, замърсяване с боклуци и ограничаване на свободното придвижване на хора е в реда на нещата, но не и за Бисер Русимов.

Доказано е, че има нарушения. Вижда се и нежеланието на институциите да си свършат качествено работата. Все пак трябва да се изправят срещу Нова ТВ и нейния собственик Кирил Домусчиев. Явно за учрежденията е по-важно да не разрошат нечия прическа, отколкото да спасят българската природа.

Повечето запознати със случая са на мнение, че отново корупцията ще победи и истинските виновници ще останат ненаказани. Въпреки това има хора и организации, които ще направят всичко по силите си, за да възтържествува справедливостта!

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x