Целта на помощта

    Някои от дейностите на ОЗБГ са да организира дарение за определен човек, изпаднал в нужда. Големината на дарението всеки път е различна, като зависи от съответната нужда и от желанието на хората да помогнат. Разбира се ние нямаме възможност да помагаме на определен човек до безкрай, но където и когато можем се включваме и даваме своя безкористен принос в името на обществото.

    Целта на този вид дейност не е да научим конкретния нуждаещ се, че може всичко да получава даром години наред, а да покажем, че като българи трябва да се подкрепяме, че винаги има някой, който да помогне на изпаднал в беда, че заедно сме по-силни и можем да се справим с всичко.

    Помагайки имаме за цел и да мотивираме човека да се бори, а не да се предаде. Да му покажем, че и за него има място под слънцето и че всичко зависи от него – дали ще продължи напред или не. На безработния помагаме, за да си върне надеждата за живот и да си намери работа; на болния помагаме да оздравее и да разбере, че нищо не е загубено; на изпадналия в друга неприятна ситуация помагаме, за да се увери, че и лошите моменти отминават.

    След помощта някои хора започват да живеят, но други очакват да им се помага постоянно. Ние не сме длъжни на никой с нищо. Помагаме, защото сме хора, защото вярваме в доброто, защото сме българи. Благодарност не търсим, но искаме на всеки, на когото помагаме да не се отказва, а да вярва, да се бори и да успее да излезе от положението, в което се намира.

    Спасението е в обединението!

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x