Неделно училище

    „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ откликна на ръководител Атанасия Петрова за увеличаване на групата от деца за неделното училище в Бургас.

    Неделно училище към храм „Св. Иван Рилски“ се провежда всяка неделя от 11:00 до 12:15 часа в храм „Св. Иван Рилски“ в град Бургас, намиращ се пред Бургаския свободен университет /БСУ/. Към момента неделното училище е в храма, но предстои построяване на ново помещение специално за училището. Заниманията са безплатни и са за деца на възраст от 4 до 18 години. Материалите за децата /книжки, моливи, бои и други/ също са напълно безплатни.

    Училището има за цел да развива талантите на децата, да показва положителната страна на живота, да запознава децата с основните на християнството /личности, празници, обичаи/. Организират се лагери, екскурзии, конкурси, състезания, изложби. Обстановката е приятна и родители също могат да присъстват по време на занятията, а на децата им е приятно да посещават часовете.

    Под формата на игри, приятни уроци и други занимания се говори за християнството, но не се натрапва или злоупотребява, а се прави леко и приятно от Атанасия Петрова, която е завършила богословие и има голям опит с преподаване на деца. Нейната дъщеря също посещава неделното училище, в което децата оцветяват книжки; изработват гривни, колиета, декупажи; шият и плетат; учат за славни българи и светци; играят игри. Има родители, които също се включват в изработката на различни предмети и взимат участие в другите дейности.

    Записванията се правят единствено при ръководителката на неделното училище Атанасия Петрова. ОЗБГ благодари на всички медии, които отразиха призива, благодарим на всички граждани, които помогнаха за разпространяването на апела, благодарим и на всички други, които помогнаха за увеличаването на групата от български християнски деца.

    Ние, като българска, християнска и родолюбива организация, сме на мнение, че изучаването на християнството, по този интересен и ненатрапчив начин, трябва задължително да бъде въведено в учебната програма на децата до седми клас.

    Бог да пази България!

 

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x