Деца се удавиха в язовир Мандра

Деца от бургаския ж.к. „Меден рудник“ излизат да играят. Решават да влязат в язовир Мандра да поплуват.

Децата са на 11 и на 13 години. Става следобед, но не се прибират и родителите им започват да ги търсят. Вчера сутринта рибар подава сигнал, че вижда тяло във водата. Едното дете е намеренео, а другото го вадят от водата часове по-късно.

Две деца се превръщат в черна статистика и главната причина са последните 14 години на безумно управление. Управление, което е затиснато от корупция, слабоумни управници, некомпетентни, но послушни служители и борба кой да обслужи по-добре чужди интереси, предавайки своята род и родина.

От ОЗБГ неведнъж сме обръщали внимание на различните проблеми, свързани с язовира. Ако държавата беше предоставила управлението на рибните ресурси на СНЦ, то вероятността този инцидент да се случи е минимална.

Към днешна дата язовирът не се охранява, няма предупредителни табели и резултатът е налице. Като добавим и бракониерите, кото безчинстват, картинката става пълна, а държавата нехае.

От ОЗБГ апелираме да се открие процедура за предоставяне управлението на рибните ресурси на СНЦ, държавата да съдейства за по-доброто управление на рибните ресурси на сдружението, което ще спечели конкурса, а дотогава да се вземат мерки за обезопасяване на язовира, най-малкото с предупредителни табели.

ОЗБГ изказва своите съболезнования на родителите и близките на децата.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
1 Коментар
Най-нови Най-стари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
ужас
ужас
29 август 2022 05:32

ужас :(

1
0
Какво мислите, моля коментирайте.x