Община Бургас – майка или мащеха за рибарското селище?

Апетитите на определени индивиди към имоти в рибарското селище и около него, се увеличават с всеки изминал ден. Опитите да се докопат до тях стават все повече, а изобретателността им е впечатляваща. При адекватно работещи институции, мераците на тези индивиди отдавна щяха да бъдат попарени и проблемите решени, без да се налага намесата на ОЗБГ, Искра.бг и съмишлениците ни.

Община Бургас за едни е майка, а за други мащеха! В рибарското селище нейната намеса, за разрешаването на проблемите, е задължителна, но намесва ли се, как се намесва, в чия полза се намесва? На тези въпроси всеки би дал различен отговор, а истината е една и се потвърждава с документи, които не са в полза на Общината и кмета Димитър Николов.

До рибарското селище има огромни имоти, които са собственост на Сливенска митрополия, но в момента се води дело, защото частно лице има законни и морални претенции към част от тях. Фактите са, че въпросната земя е частна собственост и разни индивиди, по различни начини, искат да я придобият. Община Бургас също е замесена в казуса.

През юни 2020-а година, кметът Димитър Николов изпраща писмо до Сливенския митрополит, което завършва с искане част от земята й да бъде дадена на Община Бургас:

Писмото
Писмото

Писмото не среща одобрение, но въпреки това Димитър Николов не се отказва. Юли 2021 г. напористият кмет изпраща друго писмо до Сливенския митрополит. Краят на писмото също е интересен:

Другото писмо
Другото писмо

Все още не му е отговорено, но е вероятно отново да не бъде уважено искането му частна земя да бъде дадена на Общината, за да се „поддържа хигиената и да се контролира достъпът“.

Като цяло изпращането на писмото е действие, която история е дълга, но съмишленикът на ОЗБГ Радостина Живкова ще внесе яснота относно част от намеренията и хората, които се крият зад писмото.

Община Бургас и разни индивиди няма да се откажат, докато не получат земята. От ОЗБГ, Искра.бг и съмишленици ще се борим за законност, която към момента почти липсва. Ще помогнем на рибарите от рибарското селище и хората около него да получат справедливост, въпреки действията на тяхната мащеха Общината и кмета Димитър Николов.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x