Факелно шествие 19.02.2023 г.

За девета поредна година от ОЗБГ организираме традиционното факелно шествие за град Бургас, с което отдаваме почит към паметта на Апостола на свободата Васил Левски.

Тази година се навършиха точно 150 години от трагичната гибел на великия българин и желание ни беше да се съберем 1500 души, които да покажем уважение към Апостола.

Бисер Русимов от ОЗБГ държа реч пред събралите се родолюбиви бургазлии:

„Приветствам ви с това, че и тази година сте тук. Вие сте живото доказателство, че историята няма да бъде забравена, защото ние сме хората, които трябва да я поддържаме. Изминаха точно 150 години от далечната 1873 година, когато нашият революционер и освободител Васил Иванов Кунчев приема своето причастие с думите: „Всичко, което сторих, го сторих за Отечеството!“. Тогава Васил Левски е бил обесен от своите палачи. Денят, в който Дяконът увисва на бесилото, е един от малкото дни в нашия национален календар, който ни обединява и който ни дава основание да помним кои сме. В тези тежки за България времена, това което искам е да ви пожелая да се крепите на надеждата. Да живее България!“

Шествието премина при много добра организация. От ОЗБГ поднасяме искрените си благодарности на всички, които присъстваха и уважиха паметта на Апостола.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x