Бракониерски имот ли е това?

От ОЗБГ подадохме сигнал за предполагаем незаконен строеж в Бургас. Причината е, че в Кадастъра с кадастрален номер 07079.118.369.1 се води селскостопанска сграда на един етаж, със застроена площ от 103 квадратни метра. Къщата се намира в жилищен комплекс „Меден рудник“.

Кадастърът
Кадастърът

От проверка на място видяхме, че къщата не е едноетажна, а двуетажна. Тя е много красива и е имот за обитаване, а не прилича на селскостопански. Подадохме сигнали до няколко институции, които да извършат проверка дали всичко в този случай е законно.

Тази къща е била обявена за продажба. Обявата е била пусната в сайта „alo.bg“. В нея е записано че имотът се намира в „Меден рудник“. Къщата е двуетажна с разгърната застроена площ от 200 квадратни метра, както и 309 квадратни метра двор. Нейните собственици са я пуснали за продажба за сумата от 155 000 евро.

Но ако сега отворите същата тази обява в сайта „alo.bg“, ще видите, че тя вече не е активна, защото е била архивирана. Това означава, че тази обява е била спряна от нейния подател, преди да изтече.

Архивираната обява
Архивираната обява

При положение, че има разминаване между имота, обявен официално в Кадастъра, и този, който в реалност съществува, възникват няколко важни въпроса. Първият е дали има извършено нарушение. Ако има предполагаемо нарушение, тогава как този имот се продава. Освен това е важно дали има всички необходими документи за строителството и за собствеността.

Както ви показахме, обявата за нейната продажба е била архивирана, затова към днешна дата все още не е ясно дали къщата е била вече продадена, или нейните собственици са се отказали. Освен това източник на ОЗБГ съобщи, че този имот се води на една дама, чийто баща е Стоян Стоянов, по-известен като Голямата Манджула. А неговият брат е Митко Стоянов – Малката Манджула, който е бракониер.

Ако има някакво нарушение, как се е стигнало до това толкова години институциите да го допускат, без да предприемат съответните действия? Има корупционна дейност или причината е друга?

Апелираме хората да са особено предпазливи, при положение че имат намерение да закупят въпросния имот с тази постройка.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x