Форум на СФСМВР

ОЗБГ беше поканена да присъства на регионалния форум, организиран от Синдикалната федерация на служителите в MВР /СФСМВР/. Форумът се проведе в град Бургас, а темата беше за стреса и проблемите в МВР.

Изговориха се куп думи, казаха се какви са проблемите в МВР, извадиха се статистики, имаше някакви предложения, разбрахме, че стресът в МВР е голям и че не малка част от служителите на МВР, особено на ръководни позиции, не са подходящи за тази работа.

Като цяло приказките бяха лаладжийски и не се повдигна темата за най-големия проблем в МВР, който тръгва от министъра и стига до току-що назначения полицай, който още не може да си върже кубинките, но знае как да си поиска почерпка. Този проблем, който не се вижда и не се чува, но се усеща – корупцията.

От ОЗБГ попитахме защо не се насочат усилията да се бори корупцията и ако тя се пребори всички други проблеми почти ще изчезнат.

Генади Тенев от СФСМВР каза, че на ниските нива в МВР нямало корупция. Не знаем поради каква причина от СФСМВР не повдигат темата за корупцията, но тя трябва да е водеща, а не някакви предложения, които нямат конкретика и целят единствено да се вдигнат заплатите на полицаите и да им се подобрят условията на работа. Ако не се борят с корупцията, част от полицаите пак ще си останат корумпирани, но ще имат по-високи заплати и по-лъскави униформи, тоест и цената, за която ще ги корумпират, ще се вдигне.

Е, от ОЗБГ ще продължаваме да се борим с корупцията на всички нива и във всички институции. За нас тя е един от най-големите проблеми на България и ще направим каквото ни е по силите, за да решим и този казус!

Всеки, който желае да даде своя безкористен принос за подобряване на живота в нашата родина, може да се обърне към ОЗБГ, за да поговорим и да продължим в една посока – тази за просперитета на България!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x