Интерес към предложението на ОЗБГ

Днес се проведе подписката, която обявихме преди няколко дни. Имаше интерес от страна на гражданите, като почти всички одобриха идеята за изграждане на надземен паркинг в ж.к. „Възраждане“.

Причината да бъде изготвено предложението и подписката е, че все повече общински терени се продават и застрояват, вместо да бъдат използвани за разрешаване на казуса. Предложението на ОЗБГ е паркингът да бъде изграден на общински терен, който се намира на кръстовището на улиците „Сливница“ и „Дебелт“. Мястото ще бъде със статут на „синя зона“ и това ще е едно голямо облекчение за живеещите там граждани.

Бисер Русимов от ОЗБГ сподели:

„Предложението на ОЗБГ е за многоетажен паркинг, който е в района на улиците „Сливница“ и „Дебелт“. Паркингът, който е към Община Бургас е изключително кален и мръсен. В редица европейски държави са намерили решение за тези междублоковите участъци като се използва въздушното пространство. Целта е да се вместват повече превозни средства. В момента има определен брой паркоместа, но те са недостатъчни, което създава неудобство на живущите в квартала.“

Бисер Русимов /ОЗБГ/
Бисер Русимов /ОЗБГ/

Целта на ОЗБГ е тази подписка да се входира в бургаския общински съвет, като има и изготвена докладна записка от нас, която ще бъде внесена от общински съветници, и се надяваме това предложение да се одобри.

До края на другата седмица ще се събират подписи преди да бъде входирана подписката в местната администрация. Гражданите, които искат да подкрепят инициативата, могат да се свържат с представител от родолюбивата организация на тел.: 0878 602 982.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x