Общинският съвет на Бургас ще реши за паркинга във „Възраждане“

Проблемът с паркирането в бургаския ж.к. „Възраждане“ е от години и вместо да бъде решен, той се задълбочава. От „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ откликнахме на нуждата на хората да имат места за паркиране и предприехме действия в тази посока.

Запознахме се обстойно с проблема, намерихме общински терен, намиращ се на кръстовището на улиците „Сливница“ и „Дебелт“, проведохме разговори със специалисти и живущи. Решихме, че най-добрият вариант е да бъде изграден многоетажен сглобяем надземен паркинг върху общинския имот, който е 928 кв.м. По този начин настоящата кална и неугледна общинска площ ще се превърне в естетически издържана постройка на няколко етажа, в която ще могат да се паркират автомобили. Паркингът ще е със статут на „синя зона“, което допълнително ще улесни живущите около него, както и всеки друг, на когото му се налага да ползва съоръжението.

Свързахме се с фирма, която изготви проект, организирахме и подписка в района, като за броени часове събрахме около 300 подписа, проведохме допълнителни разговори с бургазлии и като цяло предложението ни се приема изключително добре, и гражданите виждат някаква надежда, че е напълно възможно да има решение на проблема им с паркирането.

И от екологична гледна точка паркингът е предпочитан, защото не само по стените му могат да се поставят растения. Има и други начини, чрез които съоръжението да допринесе за това въздухът да е по-чист.

От ОЗБГ изготвихме и докладна записка, която беше входирана в общинския съвет на град Бургас. За доброто на гражданите очакваме общинските съветници, а и Община Бургас, да одобрят и реализират предложението ни за многоетажния сглобяем надземен паркинг.

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x