Избори 2021

След изборите през 2017, сега отново решихме да отидем в Турция на 4 април и да наблюдаваме изборния ден да протича без нарушения и спрямо закона. Секциите бяха 35, а проблеми не липсваха. Съдействието от страна на „българските консули“ беше минимално.

Организатор беше Констанчин Бачийски и ОЗБГ с радост изпълни своя патриотичен дълг да защити честността на вота. Този път бяхме 120 души, за разлика от предния, когато бяхме 89 човека. Имаше хора и организации от цяла България.

Проблеми бяха в почти във всяка една секция: попълвне на декларации извън изборното помещение, декларациите не се попълваха собственоръчно, не се спазваха противоепидемичните мерки и други разни. Местните бяха негативно настроени към нас, защото им пречихме на своеволията, които бяха предимно в полза на ДПС.

В Бурса един от членовете на ОЗБГ беше изведен насила от изборното помещение от полицията и му беше забранено да влиза в другите секции. Причината така и не я разбрахме, но консулът Веселин Божилов, който е представител на българскста държава, не оказа нужната помощ и е под въпрос чий интереси обслужва.

Ще бъде подаден сигнал до ЦИК, ВКП и външния министър за това, което се случи и отношението на Веселин Божилов. Ще поискаме и да бъде освободен от пост.

Вижте част от нарушенията по време на изборите:

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x