Избори в Турция 14.11.21

За четвърти път ОЗБГ, съмишленици и други родолюбиви българи, водени от Константин Бачийски, посетихме Турция, за да наблюдаваме изборния ден. Поводът бе балотажът за президент между ген. Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

Поради различни обстоятелства този път бяхме малко над 60 души, разположени в секции в Истанбул. Имахме и патрули, които обикаляха межди секциите и оказваха подкрепа там, където беше нужно.

Като цяло беше по-спокойно от предните ни ходения, но все пак имаше ситуация заради говорене на турски език в изборното помещение. В други секции също е имало дребни спречквания, но до сериозни инциденти този път не се стигна.

Бисер Русимов от ОЗБГ, който по това време се намира в секцията, разказва:

„Един господин, който стоеше отвън и попълваше декларациите на хората, взе да ни напада много агресивно, даже се обърна към нас с думите: „Какво правите тук вие бе, цървули!“ При което председателката на комисията набра смелост и тя и се нахвърли върху нашата представителка, намираща се в секцията с разни обидни думи. Докато влезем ние да видим за какво става въпрос, въпросната председателка вече беше започнала да й скача на бой, да я замерва с разни материали – маски, изборни книжа.“

Идва полиция, жандармерия и българският консул, и положението е овладяно. Няма задържани нито от наша страна, нито от турска и изборният ден продължава в секцията без проблеми. Жената не е отстранена от комисията.

В община Руен имахме около 50 души, които бяха в различни секции и също наблюдаваха изборният ден да протича законно. Нямало е конфликти и всичко е било нормално.

За пореден път направихме нещо, което никой друг в България не го е правил и ще продължаваме да го правим, докато държавата нехае и бъдещето ни се определя от не българи!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x