Избори в Турция на 02 април 2023 г.

От ОЗБГ за поредна година бяхме в Турция, за да предпазим изборния процес от различни злоупотреби. И този път човекът, който организира ходенето, е родолюбецът Константин Бачийски.

Над 200 българи покрихме почти всичките 160 секции, като не липсваха и различни нарушения. Почти всички нарушения бяха извършвани от представители на политическата партия ДПС и в тяхна полза. Подавани са сигнали до Централната избирaтелна комисия /ЦИК/, но без успех, защото е налице колаборация между ЦИК и ДПС, което е в ущърб за България.

Част от нарушенията, които бяха извършвани предни години, сега са узаконени. Говорене на различен от българския език в изборните секции, попълване на декларации не собственоръчно и извън секцията – това са само част от узаконените промени. ЦИК не взе отношение и по подаден сигнал, че членове на СИК казват на избиратели за кого да гласуват, стоейки до машината за гласуване. Браво на ЦИК, за похвала сте!

Вотът в Турция е доказано компрометиран. За това допринасят всички политици и управляващи, които не гласуват адекватни промени в изборния кодекс и оставят на ЦИК да приема решения, от които се облагодетелства предимно ДПС.

Ние ще наблюдаваме за спазване на изборния процес, докато сме сигурни, че той че протича без нарушения. Ще ходим в Турция вски път, когато се налага, за да защитим правата на българите, докато гласуват!

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x