Измекяр* гони плажуващи и поставя незаконна бариера на общински път

През 2016-та година от ОЗБГ и съмишленици решихме да отидем на плаж в Отманли. Не успяхме да минем през общинския път, защото имаше бариера и се наложи да минем през скалите. С усилия успяхме да стигнем до плажа. След няколко минути дойдоха двама човека и отново нито се представиха, нито се легитимираха, но настояваха да си тръгнем, защото плажът бил частен.

Причината да отидем точно там на плаж, беше че познат на ОЗБГ се оплака, че отишъл на плажа с джет, но дошли някакви хора, които се държали като охранители и го изгонили от водата още преди да е стъпил на сушата. Не се легитимирали, не се представили, само казали, че работят тук и трябва да си тръгва, защото било частна собственост.

Вижте опитите на непознатите да ни изгонят от плажа през 2016-та година.

Разбира се не си тръгнахме, а останахме да се печем и къпем. На другия ден решихме да разберем кой е „собственик“ на плажа и кои бяха лошите мъже, които се опитаха да ни изгонят. По непотвърдена информация, казана на ухо на родолюбец от ОЗБГ, се оказа, че плажът бил на агарянина** Ахмед Доган, а копоите били от Национална служба за охрана /НСО/.

Отправихме запитване и до НСО, но отговориха, че лицата не са техни служители. Ако не са техни служител, това означава, че копоите са подчинени на Ахмед Доган и се явяват частна охрана на сарая или НСО лъжат. Според нас не бяха от охранителна фирма, защото нямаха необходимите атрибути: отличителен знак върху облеклото, бадж, удостоверителен документ. Възможно е да са били дълбоко засекретени агенти-нинджи тип джеймсбондовци, които се преструват на обикновени пазачи. Не успяхме да разберем и дали са българи или агаряни.

Четири години по-късно, през месец май 2020 г., се запали част от покрива на сарая на агент Сава /агентурното име на Ахмед Доган/. Журналисти отидоха да отразят събитието, но се оказа, че общинският път, който води до сградата, е препречен в бариера. Но не онази бариера от 2016-та година, която беше на около 30 метра от зданието, а нова такава, която вече е на около 230 метра от сградата.

Журналист от сайта Флагман заснема видео, в което главен герой е някакъв работник, вероятно подчинен на агент Сава, който казва, че той е поставил бариерата и не допуска медиите да минат по общинския път. Коленопоклонните полицаи не се интересуват дали е нарушен законът, а от това да обслужат нечий интерес и е разбираемо защо не се намесват.

Любопитство предизвикват двама определени измекяри – този, който преди 4 години гонеше плажуващите и този, който сега е поставил незаконна бариера. Вижте ги на снимката:

Измекяр гони плажуващи и поставя незаконна бариера на общински път
Измекяр гони плажуващи и поставя незаконна бариера на общински път

Според редица хора това е един и същи човек, но сега е малко остарял и отслабнал. Ако този индивид е същият, то явно е доверен човек на агент Сава, защото няколко години вярно брани сарая от натрапници.

Въпросите, на които до момента никой не е дал отговор, са: как се казва този човек, какво работи, има ли трудов договор, държавен служител ли е, българин или агарянин е, плаща ли на полицаите да стоят безучастни и т.н.?

*Измекяр или измекярин /от арабски език през турското hizmetkâr/ е остаряла дума от турски произход, която означава слуга, ратай, наемник. Произлиза от hizmet = „служба“ + персийската наставка kar. /Източник: Уикипедия/
**Агарянин е неуважително наименование за турчин и мохамеданин.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x