Казус с Борисовата градинка

ОЗБГ получи поредния сигнал за проблеми в Борисовата градинка. За разрешаване на проблема изпратихме предложение до кмета на град Бургас г-н Димитър Николов:

ПРЕДЛОЖЕНИЕ
От „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/

Уважаеми г-н Николов,

Преди около година и няколко месеца до ОЗБГ беше подаден сигнал от граждани за различни проблеми в т.нар. „Борисова градинка“.

Оттогава насам и към днешна дата сме получили още сигнали за следните проблеми: на места липсва осветление; събиране на хора, които са в нетрезво състояние; хора, употребяващи наркотични вещества; враждебни младежи; бездомници.

От ОЗБГ проведохме разговори с живущи в близост до градинката, полицаи, общински служители, посетихме близката клиника, говорихме със случайни минувачи и хора, които бяха в градинката. Говорихме и с майки с деца, и известно време обикаляхме градинката и около нея.

В социалната мрежа Фейсбук също „преливаше“ от коментари и различни реакции. Дали е частен случай, дали изобщо има почва за притеснения, дали наистина е опасно – ние от ОЗБГ сме длъжни да предприемем действия за разрешаване на казуса.

Истината е, че за близо 2 години този въпрос се появява няколко пъти в обществото. Градинката е в центъра на града и дори да има малък проблем, то е задължително да се вземат мерки да бъде решен. Но и да няма проблем е добре да се вземат превантивни мерки.

Във връзка с казуса, предлагаме следните мерки за справяне с нашумелия проблем:

1. Монтиране на камери за видеонаблюдение в Борисовата градинка и около нея. В момента има няколко, но не са достатъчни.
2. Поставяне на осветление в градинката и около нея. В момента има, но е недостатъчно.
3. Засилване на контрола от страна на полиция и общинска полиция.

От ОЗБГ също ще предприемем мерки за изясняване на казуса, ще проведем срещи, при необходимост ще организираме обществен дебат, ще патрулираме при възможност и т.н.

С общи усилия ще се справим и с този проблем в името на спокойствието на бургаското общество!

Дата: 13.11.2019 г.

С уважение:
Бисер Русимов
Стефан Петров

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x