Протестно шествие

Десетки родители се събраха в 13:00 часа пред сградата на общината в Бургас с искане за отмяна на Закона за социалните услуги. Държейки плакати с надписи „Долу ръцете от нашите деца“, „Не на трети факултативен протокол! Не на Стратегията! „Да“ на българското семейство!“, те започнаха своето протестно шествие.

Шествието е национално, а за град Бургас организатор е Бисер Русимов от ОЗБГ, заедно с неговите съмишленици от бургаското ядро, което се бори против Стратегията за детето и промените в законите, свързани с нея. В протеста се включиха и други родолюбци, които са част от ОЗБГ.

Преди броени дни от Сдружение „РОД“ разпространиха и своята позиция:

„В България всеки ден се протестира за какво ли не! Дали излизат 20 души или 200, винаги се намират недоволни срещу някой или нещо! Но от няколко месеца насам, за първи път от 30 години, протестите придобиват смисъл и показват, че на българина му омръзна да бъде мачкан, да бъде заглушаван, да бъдат потъпквани правата му! За първи път от десетилетия, ние като народ се обединихме, без значение от цвят, раса и религиозни възгледи, за да защитим най-милото за нас – децата и традиционното българско семейство! Във вековната история на нашата Родина, единственото, което ни е запазило като народ са били вярата в Бог и традициите ни! И когато днес църквата застана до нас в тази битка, ние сме още по-силни и още по-вярващи. Към днешна дата силните на деня в лицето на правителството, водени единствено от алчността си, защитавайки чужди интереси , искат да наложат на българския народ и българския родител, идеологии, които са в разрез с всички наши ценности! Държавата иска да абдикира и да предостави грижата за децата ни на чужди хора, които с нравствения и моралния си упадък, да допринесат за същия и в нашата страна! Бяхме десетки, станахме хиляди! Бяхме подигравани, обиждани и заплашвани, само защото желаем да запазим българското семейство такова, каквото Бог е създал – традиционно, между Мъж и Жена, които имат изконното право да отглеждат децата си в духа на Християнските традиции и вяра! Българският дух е непримирим, българският родител бди над децата си като орлица, и никой и нищо не е успял да заличи това, векове наред! За това ние излизаме за пореден път, да затвърдим и да покажем, че не желаем намесата на чужди държави в отглеждането и възпитанието на българските деца! Излезте на 9.11 от домовете си, застанете до нас, за да защитим нашето семейство, българското семейство, да защитим майка България!“

Шествия освен в Бургас, има и в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и Видин, Кърджали, Русе.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x