Кой и защо постави преместваеми обекти в рибарското селище?

На част от територията на рибарското селище, което се намира в близост до град Бургас, забелязахме, че има разположени преместваеми обекти. Първият от тях е сложен поне от година и през това време броят им се увеличава постепенно. Не се знае колко още ще бъдат поставени.

От кадастралната карта е видно, че обектите са разположени върху държавна земя. Видно е и че се извършват някакви дейности по почистване на терена, премахване на дървета и други подобни.

Отправихме запитване до Областна администрация Бургас и до Министерски съвет. Въпросите, които зададохме, са следните:

1. Чия собственост са преместваемите обекти?
2. Държавата наясно ли е, че има разположени обекти върху нейна земя?
3. Собственикът на обектите разполага ли с всички необходими документи, за да бъдат те законно разположени върху държавната земя?
4. От снимките е видно, че част от терена се разчиства. Кой и защо го разчиства; това разчистване законно ли е?
5. Ако се окаже, че обектите са там незаконно, какво ще стане с тях – ще бъдат премахнати и унищожени, ще бъдат иззети в полза на държавата, ще бъдат оставени на склад, докато бъдат потърсени от собственика си или друго?
6. Ако обектите са поставени незаконно върху държавната земя и се предприемат действия за отстраняването им, но впоследствие стане ясен собственикът им, той ще си понесе ли законовите санкции за незаконното им поставяне?

Начинът за придобиване на земя или постройка в рибарското селище е изключително спорен. Информация, която беше изпратена до ОЗБГ, гласи че е възможно тези преместваеми обекти да са част от по-голяма местна схема за завземане на държавни земи. Фактът, че всички постройки в рибарското селище са незаконни, а институциите последните 15 години са бездействали, сам говори за мащабите на корупцията.

За това, което се е случвало и продължава да се случва в рибарското селище, можем да „благодарим“ единствено на партньорите ДПС и ГЕРБ, и техните слуги, които безропотно изпълняват нарежданията на двата партийни тумора.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x