От ОЗБГ присъствахме на контролирания взрив

Планираният взрив в кариерата за добив на инертни материали в бургаския квартал „Банево“ се извърши днес следобед. От общинското предприятие „Благоустройствени строежи“ ЕООД уточниха, че взривните работи се извършват с необходимите документи по регламент и са спазени всички мерки и норми за безопасност.

Ръководителят на обекта разясни за ОЗБГ, че се използва най-модерната технология на взривяване, която е одобрена от Европейския съюз /ЕС/. На всеки 2,5 метра се прави сондаж с дълбочина 15 м и диаметър 10 см, където се поставя течният взрив. За днешния взрив са направени общо 216 сондажа.

Процедурата се изпълнява контролирано, като се наблюдава и насочва земната маса, която се взривява. Ръководителят на обекта подчерта, че при взрив всички машини в кариерата спират работа и се закарват на безопасно място. Цялата процедура за днешните действия е отнела на специализираната фирма седмица подготовка.

След процедурата по взривяване камарата от камъни се вкарва в машини /трошачки/, които я раздробяват на фракции с различна големина.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x