Кръводаряване 2

    На 10.12.2015 г. за втори път ОЗБГ организира мероприятие за даряване на кръв. Събитието беше оповестено месец преди това, за да може да достигне до повече хора, които имат желание да дарят безвъзмездно кръв за някой нуждаещ се.

    Отзоваха се около 15 човека, част от които от ОЗБГ. Няколко човека бяха помолени да дойдат на другия ден, защото имали рядка група кръв, а имало дете, което се нуждае от кръв с тази група. Момчетата отидоха на другия ден и дариха кръв за детето.

    На 11.12.2015 г. дариха кръв още 6 човека и общият брой на дарителите беше малко над 20 души. В Кръвния център имаше и цигани, които срещу пари предлагаха да дарят кръв. За съжаление това е обичайна практика, но явно държавата няма сили или не желае да се справи с циганското кръводаряване. Друга причина е и незаинтересоваността на българина. Когато някой се нуждае от кръв малцина се отзовават, предимно негови близки. Сплотеността на народа ще изкорени не само тази порочна практика, но и много други неща.

    На всеки дарител се даваха шоколади, които ще бъдат дарени на деца в затруднено положение в едно бургаско училище. Искрено се радваме, че успяваме да помогнем да нуждаещи се. По-добре малко помощ, отколкото никаква!

    Две бургаски медии отразиха събитието, за което им благодарим. Статиите може да прочетете ТУК и ТУК.

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x