Мълчалив протест

В Бургас се проведе мълчалив протест с искане за справедливост по случая с Милен Цветков, който загина при тежка катастрофа в София на Великден. Неговият автомобил беше блъснат от джип „Audi Q7“, управляван от Кристиан Николов. Шофьорът е бил дрогиран, като се оказа, че е употребил канабис и амфетамини.

Мълчаливото стоене в Бургас се проведе пред сградата на Съдебна палата и беше организирано от общественика Пламен Янев.

„На Великден вечерта видях как още едно дете остана без родител и се замислих, че затова сме виновни ние като общество. Ние приехме и всъщност по тази начин разрешихме, примирихме се ние като общество, редица хора да са извън закона. За тях да не важат правила. Да знаят, че могат да правят каквото си искат безнаказано и реално това да се случва. Не е въпросът кой е човекът, защото това може да е всеки. Аз не съм давал съгласие на нито един полицай да пуска пияни, дрогирани. На нито един следовател да прикрива, на нито един прокурор да сключва сделки с малки присъди и на съдии да правят така, че такива хора с пари, с власт да са извън закона. Не мога да разбера защо това продължава толкова години.“, обяви пред медиите Пламен Янев.

Протестът беше подкрепен и от Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/. Събралите се спазваха задължителната дистанция от поне 2 метра помежду си и носеха маски на лицата си.

Хората, които се бяхме събрали, искаме делото за смъртта на Милен Цветков да бъде гледано по справедлив начин и виновните да бъдат наказани.

„В памет на погребаната справедливост за жертвите на пътя“, това беше написал организаторът на протеста в социалната мрежа Facebook, където беше публикувал съобщение за мълчаливото стоене с маски днес.

ОЗБГ ще запомни Милен Цветков и с неговите силни думи:

„Маските са, за да мълчите, а не за да ви пазят!“

От ОЗБГ поднасяме своите съболезнования на близките на Милен Цветков.

Сподели публикацията:
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x