Мирно шествие в подкрепа на пострадалото момиче от индивида с макетния нож

На 31 юли 2023 г. /понеделник/ от „Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ организираме мирно шествие в подкрепа на пострадалото момиче от изверга с макетния нож.

Шествието е част от национално шествие, което ще се проведе в няколко града по едно и също време. В Бургас започва в 18:00 часа от сградата на Съдебната палата, продължава по улица „Александровска“ и крайната точка е пред сградата на Община Бургас. Продължителността ще е 1 час, като всеки, който желае, може да носи плакати, транспаранти, знамена и други атрибути, които не са забранени със закон.

По този начин ще изразим гражданската си позиция, че не сме съгласни с това, което се случва, ще окажем подкрепа на момичето, което е само на 18 години, както и ще заявим ясно, че бургаското общество няма да остава безучастно към подобни прояви и остро осъжда институционалното съучастничество.

Мнението ни е, че това не е „лека телесна повреда“ и този организъм трябва да си понесе цялата строгост на закона, както и всички институции, които са допуснали той да бъде освободен и му е позволено да избяга, да бъдат разследвани и също санкционирани, защото са съучастници.

Събитието е на гражданите и разни политици, които ще искат да присъстват, за да го яхнат и да си повишат рейтинга за предстоящите местни избори, не са добре дошли и от ОЗБГ няма да позволим да се политизира страданието на момичето.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/308776578182331

Абонирай се за бюлетина на ОЗБГ

Сподели публикацията:
Абониране
Извести ме
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари
0
Какво мислите, моля коментирайте.x